FAQ – Vanliga frågor

FAQ – Vanliga frågor

Vad är en shazor?

En shazor används för hårborttagning och är enklast förklarat en hybrid mellan en rakhyvel och en rakapparat. Electric, water resistant and amazing. Vi har plockat det bästa av två världar och satt ihop i Ellis, vår shazor! Smidig, säker och bekväm att använda. Med Ellis kan du vinka bye bye till irriterad hud! Ellis finns i varianterna One och Two för smidig access till hela din kropp. Och en sak till! Ellis snäll mot både din hud och mother earth.

Hur fungerar shazorn Ellis?

Ellis består av ett elektriskt drivet skärrullesystem, med två specialdesignade, supervassa blad i rostfritt stål som roterar. Genom att röra den varsamt över huden och trycka ned skärrullen försiktigt mot huden skärs håret av med rakbladen samtidigt som Ellis genom sitt distansskydd säkerställer att huden håller sig på rätt avstånd från rakbladen. Ellis laddas enkelt  med USB-kabel. Se användarinstruktionen. Yaaay för din hud, plånbok och mother earth! Vill du ha en fullspäckad teknisk genomgång? We got you some treats!

Kan jag använda Ellis i duschen/badet?

Ja! Ellis är electric, water resistant and amazing! Det går fint att använda Ellis på både torr och våt hud. Använd i duschen eller badet om du föredrar – men inte samtidigt som Ellis laddar, så ut med sladden först. Skölj bort hårrester när du är smooth and done.

Hur ofta behöver jag byta skärrulle?

Det är individuellt hur ofta du behöver byta skärrulle. Rakar du dig bara ibland, och då enstaka kroppsdelar eller vill du vara super smooth hela tiden? Kanske någonstans mitt emellan? Vi erbjuder prenumerationsvarianterna Low, Standard och High som ger dig en ny skärrulle var tredje, varannan eller varje månad. Whatever fits you.

Är Ellis vegansk?

Självklart! Ellis består av hundra procent återvunnen plast samt rakblad i svenskt, rostfritt stål. Ingenting animaliskt här inte!

Vilken Ellis passar mig?

Ellis finns i två varianter: One som är allround för hela kroppen och Two som är speciellt framtagen för intimrakning. Tillsammans? En perfect match för hela din kropp!

Är Ellis säker att använda?

Ellis är lika säker att använda som andra produkter för hårborttagning. Men! Ellis är en helt ny produkt så spana in användarinstruktionen inför din första användning. Do it right! Ellis har flera inbyggda säkerhetssystem, bland annat det inbyggda  distansskyddet som håller huden på rätt avstånd från rakbladen. Ellis kan se lite läskig ut, men don’t you worry! Ellis är snäll.

Hur använder jag Ellis för första gången?

Börja med att ladda Ellis. När Ellis är fulladdad tar du ur sladden och sätter skärrullen på plats och därefter sätter du fast beröringsskyddet (hey! Instruktioner finns i ditt paket och här!). Sedan är Ellis redo att servera dig perfect hårborttagning. Ellis har en knapp – klicka på den för att starta och stänga av. Rör Ellis över huden likt en rakhyvel, men låååångsamt – easy peasy! Avsluta med att blåsa eller skölja bort hårrester.

Vilket företag skapade Ellis?

Vi som skapade Ellis heter Pea Cellis. Vi är innovativa tekniknördar som älskar vår hud och vill att den ska må bra. Vårt fokus är välmående, innovation, och hållbarhet. På latin betyder Pea Cellis små celler och Ellis kom till ur tanken att skapa en produkt som vårdar våra små hudceller. Yaaay, we did it!

Hur jobbar Pea Cellis med hållbarhet?

Vi jobbar med hållbarhet i flera led. Vi värnar om mother earth likväl som mothers of the earth genom att bland annat:

 • använda hundra procent återvunnen plast och svenskt stål i Ellis
 • jobba med närhetsprincipen för minskade CO2-utsläpp
 • klimatkompensera för våra transporter
 • arbeta efter delmål för att bli helt klimatneutrala
 • utformat Ellis funktionalitet för längre livslängd vilket ger färre antal förbrukningsmaterial
 • öppna ögonen och uppmärksammar ojämställdhet och ojämlikhet
 • jobba aktivt efter en jämställdhetsstrategi med målet om en jämställd värld
 • stå bakom CEMR-deklarationen
 • jobba med enbart med likasinnade leverantörer (sorry, not sorry)
 • stötta flera jämställdhetsprojekt och jämställdhetsorganisationer

Jag vill prenumerera – hur funkar det?

Join the club för att få hem två nya shazorblades varje, varannan eller var tredje månad. När du beställer ett startpaket skapas en prenumeration av blad. Startpaketet innehåller en Ellis i din valda färg och variant, tillhörande skärrulle, laddningskabel och hållare. Välj sedan bland prenumerationerna Low, Standard och High som skickar hem en ny skärrulle med olika tidsintervaller. Som ett love letter till dig själv, direkt till din brevlåda! Avsluta prenumerationen när du vill (never?).

Jag vill bara köpa ett startpaket men inte prenumerera – hur gör jag?

När du köper ett startpaket skapas en prenumeration av skärrullar. Logga in på My Ellis direkt för att avsluta prenumerationen. Darling, kom ihåg att göra detta senast den 15:e samma månad som din leverans är planerad. Annars hinner vi skicka ut dina skärrullar.

Jag har redan Ellis och vill köpa enbart skärrullar – hur gör jag?

Logga in på kundsidan My Ellis och välj att antingen starta en prenumeration av skärrullar under Prenumeration, eller köp shazorblades under Produkter.

Hur betalar jag?

Betala med kort eller med Klarna – it’s your choice! 

Pengar har dragits men jag har inte fått mitt paket?

Hold on, Ellis is on it’s way! Logga in på kundsidan My Ellis och vidare till Orderhistorik för att se din leveransstatus.

Hur ändrar / pausar / avslutar jag min prenumeration?

Logga in på kundsidan My Ellis för att ändra, pausa eller säga upp din prenumeration.

Hur ändrar jag min prenumeration?

Logga in på kundsidan My Ellis. Här kan du:

 • ändra din prenumeration och välja mellan tidsintervallerna Low, Standard och High
 • lägga till separata extra produktgoodies för leverans med nästa prenumeration
 • se över din orderhistorik och status
 • uppdatera din personliga information och byta lösenord
 • ändra leveransadress om du till exempel har flyttat
 • uppdatera din betalningsmetod samt fakturainformation
 • pausa eller avsluta din prenumeration och registrera retur
 • ändra inställningarna för nyhetsbrev och mejlutskick
 • använda dina bonuspoäng

Hur lång är bindningstiden när jag prenumererar?

Darling, vi har ingen bindningstid. Det innebär att du kan säga upp din prenumeration när du vill. Med våra prenumerationer Low, Standard och High kan du välja att få hem en ny skärrulle med olika tidsintervaller. Oavsett vilken du väljer behöver du säga upp din prenumeration senast den 15:e samma månad som din leverans är planerad för att kunna avbryta den. Om din uppsägning kommer senare får du hem, och behöver betala för, planerad leverans.

Hur sker leveransen?

Oavsett om vi levererar ditt startpaket med Ellis och eller din prenumeration på shazorblades, är leveransen free och kommer till din brevlåda. Just so you know: självklart klimatkompenserar vi för transporterna!

När kommer mitt paket?

Vi fattar att du är super excited inför att bekanta dig med Ellis! Därför skickar vi Ellis asap när du beställer – leveranstiden är cirka 3-5 arbetsdagar från dagen du lägger din beställning. Du kan se leveransstatus genom att logga in på kundsidan My Ellis och vidare till Orderhistorik. När du prenumererar får du hem två nya shazorblades varje, varannan eller var tredje månad – vi levererar de sista två veckorna i månaden.

Vad gäller öppet köp och garanti?

Vi är säkra på att du kommer älska Ellis! Därför får du 30 dagars öppet köp att testa Ellis på. Är du inte nöjd (well, you gonna be) får du returnera Ellis samt får pengarna tillbaka. Det enda du står för är returavgift på 78 kr. Glöm inte att kontakta oss inom 30 dagar från att du får hem Ellis. Och du! Du behöver ha kvitto och en komplett Ellis samt förpackning i nyskick för att få full återbetalning, så be careful när du får hem Ellis. Garantin för fabrikationsfel är två år. Kontakta oss asap på hi@peacellis.com om du upptäcker något fel på Ellis.

Kan jag ångra mitt köp?

Du har 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss på hi@peacellis.com så hjälper vi dig!

Hur returnerar jag Ellis?

Du behöver ha kvitto och en komplett Ellis samt förpackning i nyskick för att få full återbetalning, så be careful när du får hem Ellis. Kontakta oss på hi@peacellis.com så hjälper vi dig. Och du! Självklart får du pengarna tillbaka.

Min Ellis är trasig – hur reklamerar jag?

Oh no, är din Ellis inte i toppskick? Mejla oss för att registrera din reklamation så snart du upptäcker eventuella fel.

Varukorg